Letos jsme ochutnali naše první pečené kaštany. Vůně která se linula od kaštanů byla nádherná a lákavá, avšak první zádrhel přišel, když se musely kaštany loupat...vůbec to nešlo. Když už se zdárně dosáhlo cíle a podařilo se kaštan oloupat, překvapila nás chuť...jakoby nasládlá brambora. Musíme říci, že nás kaštany až tak neoslovily a bohatě nám budou stačit dva kousky jednou do roka...ale už pro tu vůni stojí za to jít se alespoň projít kolem nějakého stánku, kde je prodávájí. A pokud by si je chtěl někdo upéct doma, stačí na to plech, trouba, jedlé kaštany a trochu vody.
Stacie
Pečené kaštany jsou výborná záležitost, stejně jako vařené. Výborné je také pečivo, které se z nich dělá. Musí se ale vědět jak na to ;)
OdpovědětVymazatPřed pečením je musíš naříznout a pokud se ti špatně loupou je dobr´€ je vsypat do misky na vlhkou utěrku a překrýt je... pak to jde lépe ;)