Co budeme potřebovat?
1 středně velká cibule - nadrobno nakrájená
1 stroužek česneku - nadrobno nakrájený
olivový olej, sůl, pepř, lžička sušených bylinek - oregano, provensálské koření, bazalka (dle chuti - můžete to i nakombinovat)
500 g mletého masa (my měli doma pomletou vepřovou kýtu)
plechovku loupaných rajčat (my měli již nakrájené na kousky)
2 lžíce rajského protlaku
200 ml domácího vývaru (můžete nahradit bujónem, ale domácí vývar je nezaměnitelný chuťově)
chlazené hotové gnocchi
Postup:
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a za stálého míchání na něm opékáme mleté maso. Po chvíli přidáme cibuli, česnek, sušené bylinky, pepř a sůl a opět za stálého míchání opékáme. 

Poté přidáme rajčatový protlak, rajčata z plechovky a vývar.
Mezi tím si do osolené vroucí vody vložíme gnocchi a dle návodu uvaříme - většinou se musí scedit ihned jakmile vyplavou na hladinu.
Na talíř si nalijeme trochu omáčky, položíme gnocchi a ozdobíme například bazalkou. Nakonec můžete posypat i parmezánem nebo jiným sýrem dle chuti.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mockrát děkujeme za všechny komentáře. Čteme úplně každý. <3 Stacie