pátek, července 01, 2011

Gnocchi s omáčkou z mletého masa

     Jelikož nám na dveře klepe víkend, rozhodla jsem se přidat sem pro vás recept na jedno takové jednoduché ale přitom chutné a efektivní jídlo, které si můžete uvařit nejen o víkendu.
     Co budeme potřebovat?
1 středně velká cibule - nadrobno nakrájená
1 stroužek česneku - nadrobno nakrájený
olivový olej, sůl, pepř, lžička sušených bylinek - oregano, provensálské koření, bazalka (dle chuti - můžete to i  nakombinovat)
500 g mletého masa (my měli doma pomletou vepřovou kýtu)
plechovku loupaných rajčat (my měli již nakrájené na kousky)
2 lžíce rajského protlaku
200 ml domácího vývaru (můžete nahradit bujónem, ale domácí vývar je nezaměnitelný chuťově)
chlazené hotové gnocchi 

     Postup:
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a za stálého míchání na něm opékáme mleté maso. Po chvíli přidáme cibuli, česnek, sušené bylinky, pepř a sůl a opět za stálého míchání opékáme. 
Poté přidáme rajčatový protlak, rajčata z plechovky a vývar. 
Pečlivě promícháme, přikryjeme poklicí a vaříme přibližně 10 - 15 minut. 
Mezi tím si do osolené vroucí vody vložíme gnocchi a dle návodu uvaříme - většinou se musí scedit ihned jakmile vyplavou na hladinu. 
Na talíř si nalijeme trochu omáčky, položíme gnocchi a ozdobíme například bazalkou. Nakonec můžete posypat i parmezánem nebo jiným sýrem dle chuti. 
Dobrou chuť!









Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkujeme za všechny komentáře. Čteme úplně každý. <3 Stacie