pondělí, ledna 16, 2012

Jak si vyrobit svíčku

Dnes vám přinášíme trochu jiný příspěvek. Protože panička miluje svíčky a doma ji všechny došly a neměla po ruce žádnou novou, tak si vytáhla staré zásoby a vyrobila si svou vlastní. A teď vám prozradíme jak na to.
 Budete potřebovat nějakou nádobu do které svíčku chcete vytvořit. Buď můžete použít skleničku od staré svíčky, nebo si pořídit novou dle vlastního vkusu. Připravte si vodní lázeň a v hrnci nad lázní rozpusťe buďto zbytky ze starých svíček nebo parafín (koupíte v drogerii nebo v potřebách pro kutily apod.). Můžete smíchat i zbytky svíček a parafín dohromady. Pokud chcete svíčku v nějaké barvě, stačí hodit kousek barevné voskovky, která se také rozpustí.
 Až budete mít parafín rozpuštěný, kápněte do něj 3-5 kapek aroma (můžete použít i ten co se dává do olejíčků, nebo olejových lamp apod.) Počet kapek záleží na tom, jak intenzivní vůni chcete mít. Víc jak 5 bych nedávala, pak už je to moc silné. 

       
          
Na dno nádoby si přilepíte trochou lepidla knot (koupíte taktéž v potřebách jako parafín) a nalijete postupně rozpuštěný parafín. Pak si knot jemně uchopíte a narovnáte doprostřed svíčky. Můžete jako oporu použít nůž, špejli či cokoli jiného co máte po ruce.
 Teď už stačí nechat svíčku pořádně zatuhnout a pak si ji zapálit a dopřát si krásné atmosféry díky vaší vlastní, doma vyrobené svíčce.

A ještě jeden tip - určitě by svíčkou nepohrdli ani vaši přátelé jako dárkem ;)
Stacie 

2 komentáře:

  1. Tak to je skvělý návod jak vyrobit svíčku. Paničce se moc líbí a určitě v budoucnosti vyzkouší. Díky za nápad. Daisy

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem si tu svíčku vyrobila. Toho aroma jsem tam dala víc jak 7 kapek. Jak to ztuhlo tak to bylo cítit přes celí barák tak jsem to dala učitelce protože nemá už tak dobrý čuch (má rýmu) :-)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkujeme za všechny komentáře. Čteme úplně každý. <3 Stacie