středa, srpna 10, 2011

Houbová omáčka

Co budeme potřebovat?
cibuli
olej
sůl, pepř, petržel, kmín
smetana
mléko
hladkou mouku
houby

Postup:
Na oleji zpěníme na malé kousky nakrájenou cibuli, přidáme kmín a houby a přibližně 10 minut dusíme. Směs trochu osolíme a přidáme přibližně 2 - 3 lžíce hladké mouky a chvíli smažíme. Poté přilijeme smetanu a případně trochu mléka a vaříme ještě asi 10 minut.




Omáčku opepříme, dosolíme podle chuti a můžeme přidat petrželku. Pokud omáčka hodně zhoustne, můžete ji naředit mlékem. Pokud by se někomu omáčka nepodařila dochutit, můžete vhodit kostku masoxu. Podáváme například s houskovým knedlíkem.


Přejeme dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkujeme za všechny komentáře. Čteme úplně každý. <3 Stacie