Máme pro vás další výborný a osvědčený recept, tak s chutí do něj.
Co budeme potřebovat?
vepřová pečeně vcelku
česnek, sůl, pepř, kmín, libeček, estragon
zmražený sekaný špenát (nebo špenátový protlak), vejce
gnocchi
Jak na to?
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, okořeníme libečkem a estragonem - to vše podle chuti. Poté ji vložíme do zapékací mísy i s poklopem, podlijeme vodou (3 - 5dcl) a přidáme nakrájený česnek na plátky (kolečka) a dáme péct na 160°C - 180°C přibližně na 1,5hodiny (podle trouby a množství masa). Těsně před vytáhnutím z trouby můžete mísu otevřít a nechat ještě chvíli péct aby pečeně chytla zlatavou barvu. Pokud vám maso nechce změknout, můžete pečeni nakrájet na plátky, aby se maso lépe propékalo.
Mezi pečením si můžeme připravit špenát. Do hrnce s trochou vody (2dcl) vložíme zmrzlý špenát, který necháme pozvolna uvolnit. Osolíme a opepříme podle chuti, kdo má rád, může přidat prolisovaný česnek dle chuti a zahustit vajíčkem. Někdo přidává i smetanu, což je výborné, já ji tentokrát nepřidala. Špenát vaříme přibližně 30minut i se závěrečným provařením. Nezapomínáme jej občas promíchat, aby se nepřipálil!
Nakonec si uvaříme gnocchi v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu (většinou než vyplavou na hladinu).
Nyní stačí už jen nandat na talíř a popřát vám dobrou chuť!
Samozřejmě však nesmíme zapomenout ani na naši Stacie, která kromě večeře (dnes to byla psí konzerva) dostala ještě pamlsek v podobě hovězího párečku. Takže nezapomeňte, že i vaši mazlíčci si zaslouží něco dobrého :o)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mockrát děkujeme za všechny komentáře. Čteme úplně každý. <3 Stacie